Főoldal Nyíl Kiemelt kategóriák Nyíl Cégvezetés

AJÁNLOTT DOKUMENTUM-MINTÁK A(Z) "Cégvezetés" témakörre

*Erdőbirtokossági társulat alapszabálya
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2024.04.28
Letöltés
Kölcsön-jelzálogszerződés
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2023.10.24
Letöltés
Egyéni cég alapító okirata
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2023.08.30
*Kiküldetési szabályzat (2023)
Készítette: Szabóné Schmuczer Edit
Utoljára módosítva: 2023.02.16
Letöltés
Hulladékgazdálkodási szabályzat (2023)
Készítette: dr. Farkas-Csamangó Erika
Utoljára módosítva: 2024.01.29
Letöltés
Gépjármű bérleti szerződés (autókölcsönzővel kötött)
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2023.03.08
Távmunka megállapodás egészségügyi válsághelyzet idejére (2021-2022)
Készítette: dr. Orosz Márta
Utoljára módosítva: 2022.10.19
Letöltés
*Korlátolt felelősségű társaság társasági szerződése (2024 január)
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2024.01.19
Letöltés
Egyszemélyes zrt. alapszabálya (2023 augusztus)
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2024.01.19
Letöltés
Zártkörű részvénytársaság (Zrt.) alapszabálya (2023 augusztus)
Készítette: dr. Závotka Zsolt
Utoljára módosítva: 2024.01.19
Letöltés

Cikkek és magyarázatok a(z) "Cégvezetés" témakörre

2024-től az Európai Unió tagállamaiban, így Magyarországon is fenntarthatósági kritériumoknak kell megfelelniük a vállalatoknak, amelyek megsértése esetén bírságokra számíthatnak. A tavaly elfogadott ESG-törvény célja, hogy a vállalatok környezeti, társadalmi, vállalatirányítási fenntarthatóság alapján objektíven összehasonlíthatók, átláthatók legyenek.
2024-ben számos határidőt is figyelembe kell vennie annak a több ezer hazai cégnek, mely a NIS2 kibervédelmi irányelv hatálya alá esik. Mire figyeljenek a cégvezetők?
Az adatkezelés és az információs önrendelkezési jog témája különösen izgalmassá válik, ha a közigazgatási, államigazgatási oldalt is megvizsgáljuk. A közhatalmat gyakorló szervezet jellemzően olyan, törvényi szintű kötelezettségből fakadó feladatot lát el, amely során az ügyfelek, adózók, a hatósági eljáráshoz kapcsolódó más személyek adatait kell kezelnie. Hogyan érvényesülnek a GDPR szabályai az állami adóhatóság előtti eljárásokban?
Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbek azok a technológiák, amelyek lehetővé teszik a munkáltatók számára járműveik megfigyelését, így a munkavállalók adatainak gyűjtése, a munkavállalók ellenőrzése is megvalósulhat. A GPS navigációs rendszer által tárolt adat tehát a gépjárművet vezető személyes adatának is minősül, szabályozása az adatvédelem körébe tartozik.
A munka világában, a munkaviszonnyal összefüggésben gyakorta kerül sor a munkavállaló személyes adatainak munkáltató általi kezelésére. A munkahelyi adatvédelem kiemelt területe a munkáltatók által rendelkezésre bocsátott céges e-mail fiók használata.
Az érintett cégnél a munkavédelmi feladatokat egy ideig külsős munkavédelmi vállalkozás látta el, majd az a döntés született, hogy az egyik munkavállaló feladata lesz a munkavédelmi oktatás megtartása az új belépőknek, mivel megválasztották munkavédelmi képviselőnek.
A gyakran emlegetett, de mélységében ritkán tárgyalt ESG rendszerről beszélgettek szakemberek, akik az üzleti életre vonatkozó fenntarthatósági szempontokat járták körül, különösképpen a HR ezzel kapcsolatos feladataira koncentrálva. Az ESG három pillére a vállalkozások környezeti hatásait, társadalmi felelősségvállalását és irányítási gyakorlatát foglalja magában. A podcast rávilágított arra, hogy bár az ESG elvei könnyen érthetők, gyakorlati alkalmazásuk sok cég számára még kihívást jelent.
Minek minősül távmunka keretében, munkavégzés érdekében székhelyre történő utazás, ha a munkavállaló munkaszerződésében a munkavégzés helye a székhely, viszont született egy szerződés-kiegészítés távmunka végzésre, de a szerződésben nem szerepel a távmunkavégzés helye? Ha a munkavállaló részére a teljes munkaidejére távmunka van engedélyezve, minek számít a székhelyre történő utazás költségtérítése?
Adott egy cég (kft.), akinek az egyik tagja 36 órát elérő munkaviszonnyal rendelkezik. Munkaideje után még a saját cégében (kft.) is személyesen közreműködik. Megteheti ezt minden járulékkötelezettség és bejelentési kötelezettség nélkül a saját cégében?
A Munka törvénykönyve szerint a munkavállaló köteles a munkáját az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal végezni, és a munkájára vonatkozó szabályokat, előírásokat, utasításokat és szokásokat betartani, valamint úgy kell eljárnia, ahogy az adott helyzetben általában elvárható. A munkavállaló kártérítési felelősségének alapvető szabályai a munkaviszony csaknem valamennyi területét befolyásolják.