Főoldal Nyíl Cikkek Nyíl A munka világa
Új jogszabály rendezi 2024. március 1-jétől a csaknem valamennyi munkáltatók érintő munkavédelmi bírság mértékét és feltételeit. Az új szabályozás lényeges részleteit jelentik a súlyos veszélyeztetés fogalmának új meghatározása, valamint a munkavédelmi szakemberek adatbázisának létrehozásával és működésével kapcsolatos rendelkezések.
A tapasztalat azt bizonyítja, hogy legtöbb jogvita és konfliktus a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatban merül fel. Amennyiben a munkáltató dönt úgy, hogy felmond dolgozójának, akkor azt oly módon kell megtennie, hogy maradéktalanul betartsa a törvény rendelkezéseit, ellenkező esetben könnyen jogellenessé válhat a munkaviszony megszüntetése, ami komoly szankciókat vonhat maga után.
Amennyiben egy vállalkozó EFO-ban, vagyis egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaz dolgozót, érdemes tudnia, hogy annak közterhe 2024-től szociális hozzájárulási adónak minősül, de ez a gyakorlatban nem jelent adónem összevonást.
A 2023-as év végének változásai csak bevezették a munkavédelmi szabályok azon változásait, amelyeket a 2024-es évre át kell vezetnünk a munkahelyi foglalkoztatás körében és a kötelező szabályzatokban. A 2023 legvégén megjelent munkabalesetekkel kapcsolatos új szabályok, mondhatni, csak a „jéghegy csúcsát” jelentik, fontosságuk miatt mégis ezt a szabályozási kört tekintjük át először.
A munkaadó – az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony esetét kivéve – a munkaviszony megszüntetésekor vagy megszűnésekor foglalkoztatási igazolást állít ki. A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosítása ezt a szabályt érinti.
Ahogyan arról év végén értesültünk, nem lépett 2023. november 1-jén hatályba a nyáron kihirdetett „vendégmunkástörvény”. A harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására vonatkozó lényegi kérdéseket így a 2023. évi XC. törvény rendezi. A főbb szabályok 2024. március 1. napján lépnek hatályba, az átmeneti rendelkezések viszont már január 1-jétől élnek.
Az új esztendő egyfajta újrakezdés. Majdnem mindenkiben megszületik ilyenkor a késztetés, hogy elkezdjen, vállaljon valamit, belefogjon valamibe. Egy-egy cél kitűzésekor kezdetben hatalmas a lelkesedés, talán túlzásokba is esünk. Aztán telnek a napok, és a fogadalmak valahogy elfelejtődnek. Hogyan kell a céljainkat jól megtervezni?
2024-ben három kiemelt foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzés várható. 2024 áprilisában ütemezetten vizsgálják a hatóságok a feldolgozóipar területén működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatát, illetve a vendégmunkások foglalkoztatására vonatkozó jogszabályok gyakorlati érvényesülését, különös tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban nem történt hasonló jellegű vizsgálat.
A 2023-ban felerősödő regresszió nyomán számos vállalkozás hirdette meg saját humánerőforrásának létszámstopnak nevezett mérséklését. A kényszerű és nem örömteli létszámstop ugyanakkor előtérbe állította a meglévő munkaerő képzésének fontosságát is.
A vállalatok digitális átalakulása sohasem volt időszerűbb kérdés, mint most. Összeállításukban megmutatjuk, milyen buktatókra figyeljünk oda, és milyen készségeket erősítsünk az új évben is a sikerhez.