Fülöp Olga

Fülöp Olga

közgazdász, könyvelő


Közgazdász, mérlegképes könyvelő, "az online bizniszek adózási szakértője", a Menedzser Praxis vendégszakértője.

 

Adószakértőként rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. Főbb szakterülete a kisvállalkozások adózása, különös tekintettel a kata- és átalányadózás lehetőségeire, szabályaira

A közkedvelt weboldal és blog, a Számpatikus ismert és vezető szakértőjeként segít a Jogkövető Tudástár keretében is a kisvállalkozásoknak megtalálni a legjobb és legelőnyösebb adózási lehetőségeket, megoldásokat.
 

  • Cikkeket és magyarázatokat ír
  • Irat- és szabályzatmintákat készít

Válogatott cikkei

Az osztalékkal kapcsolatban 2022-ben két jelentős változásra kell csak figyelnünk. Az egyik, hogy január 1-jétől a szociális hozzájárulási adó mértéke 15,5%-ról 13%-ra csökkent. Ezáltal az osztalék kivét is olcsóbbá válik ebben az évben az előzőekhez képest. A másik a minimálbér változásának hatása.
Ismét eltelt egy év, és közeledik egy újabb zárási időszak, az ezzel együtt járó újabb számviteli feladatokkal és kérdésekkel. Az alábbiakban az iparűzési adóra vonatkozó szabályokat tekintjük át a jól ismert járványhelyzeti változások tükrében.