Szülés után lejáró munkaszerződés

dr. Radics Zsuzsanna Dátum Legutoljára frissítve: 2022.10.11

Olvasási idő: 6 perc


Ez a tartalom 641 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak. Legfrissebb tartalmainkat itt érheti el.

Határozott idejű munkaszerződéssel alkalmazott munkavállalónak a szülést követően pár napon belül lejár a szerződése. A munkáltató nem tb-kifizetőhely. Hogyan érinti ez a szülés utáni juttatásait (összegben, eljárásban): a csedet, a gyedet és a gyest?

Csecsemőgondozási díjra az a munkavállaló (elsősorban az anya) jogosult, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke

  • a biztosítás tartama alatt vagy
  • a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül születik, vagy
  • a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül születik.

A kérdésben leírt esetben a gyermek születésekor még fennáll a munkaviszony, így ha az édesanya rendelkezik a fenti minimum 365 nap biztosítási idővel, akkor jogosult a csed-re. A csed összegét az általános szabályok szerint kell megállapítani.

 
 

Gyermekgondozási díjra jogosult a munkavállaló

  • ha a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és a gyermeket saját háztartásában neveli
  • ha a részére csecsemőgondozási díj került megállapításra és a biztosítási jogviszonya a csecsemőgondozási díjra való jogosultságának időtartama alatt megszűnt, feltéve, hogy a csecsemőgondozási díjra való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett és a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt és a gyermeket saját háztartásában neveli.

A kérdésben leírt esetben a határozott idejű munkaviszony a csecsemőgondozási díjra való jogosultságának időtartama alatt szűnt meg, így ha a gyedet igénylő édesanya a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, valamint a gyermekét saját háztartásában neveli, akkor jogosult a gyedre. A gyed összegét az általános szabályok szerint kell megállapítani.
A gyes családtámogatási ellátás, amely független a munkaviszonytól, így a határozott idejű munkaviszony megszűnése ezt az ellátást nem befolyásolja.