Bejelentkezés

Ez a tartalom 298 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Újabb hírek az Üvegkapuról

Az új kormányrendelet értelmében az Üvegkapu használatára kötelezett építési beruházások vonatkozásában az új rendszer az építési munkaterületre történő, vendégek és foglalkoztatottak általi belépés, továbbá az építési munkaterületről történő kilépés adatait tárolja majd.

Kihirdették a Nemzeti Építőipari Felügyeleti és Adatszolgáltató Rendszerbe tartozó tevékenységekről, valamint az Építőipari Monitoring- és Adatszolgáltató Rendszerről szóló részletszabályokat. 

A bevettebb szóhasználatban Üvegkapunak nevezett rendszerre vonatkozó legújabb szabályozás értelmében az Üvegkapu az építési munkaterületre történő, vendégek és foglalkoztatottak általi belépés, továbbá az építési munkaterületről történő kilépés adatait tárolja. A hétszázmillió érték feletti építési beruházások Üvegkapuban történő regisztrációjára az e-építési napló készenlétbe helyezésével kerül sor. A fővállalkozó kivitelezőnek az Üvegkapuhoz való csatlakozást biztosító szolgáltatás igénybe vételére irányuló, az adatfeldolgozási kérdésekre is kiterjedő szolgáltatási szerződést kell kötnie az üzemeltetővel (DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft.).

Ld. 510/2021 (IX. 3.) Korm. rendelet (Magyar Közlöny 162. szám)

Adópraxis (2021-09-06)