Bejelentkezés

Belső ellenőrzési szabályzat: július 1-jétől kötelező

Július 1-jétől már a köztulajdonban álló gazdasági társaságok számára is kötelező lett a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése. A vonatkozó törvény már január 1-én módosult, de az érintett társaságok az év közepéig haladékot kaptak arra, hogy felkészüljenek a változásokra.

"Belső ellenőrzési alapszabály (köztulajdonú társaságok) (2020)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok által kezelt nemzeti vagyonra és a felhasznált közpénzekre tekintettel döntött a jogalkotó a belső kontrollrendszer kialakításának és a belső ellenőrzési szabályzat elkészítésének köttelezettsége mellett.

2020. január 1-jétől módosult a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: Takarékostv.) és kiegészült a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszerére vonatkozó szabályokkal. Az új jogszabály 2020. július 1-jéig adott lehetőséget a köztulajdonban álló gazdasági társaságok számára a belső ellenőrzési szabályzat elkészítésére.

2020-07-29

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.