Bejelentkezés

Ez a tartalom 55 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Az utolsó munkában töltött nap

A kérdés egyszerűnek tűnik: mikor kell a munkáltatónak az utolsó havi bért kifizetnie? A felmerülő esetben a munkavállaló a felmondási idő utolsó hetében szabadságon volt, az utolsó munkában töltött napját pedig – amikor leszámolt az összes eszközzel – egy héttel a munkaviszony megszűnése előtt töltötte.

A 2012. évi I. törvény (Mt.) 80. § (2) A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

A jogszabályhely értelmezése szerint, az utolsó munkában töltött naptól, vagy a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon kell kifizetni a munkabért. A felmondási idő még a munkaviszony része (független attól, hogy szabadságon volt) majd annak letelte után szűnik meg a munkaviszony, és onnantól számított ötödik munkanapon kell legkésőbb kifizetni a munkabért. 

Vasas János (2022-10-06)