Bejelentkezés

Ez a tartalom 194 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Kötelező szabályzatok frissítésének 2021-es szabályai

Minden vállalkozás köteles a bejegyzését követően, záros határidőn belül elkészíteni, majd minden évben frissíteni a működéséhez kapcsolódó kötelező szabályzatokat. A kötelezettség törvényi kívánalma különösen kifejezetté válik a zárások, beszámolók, kötelező testületi ülések májusi időszakában.

A törvényi kötelezettség alapján előírt szabályzatok alapjaiban határozzák meg a pénzügyek kezelését, a társaságok alkalmazott eljárásainak folyamatát, módszereit – ezért különösen fontos a nemegyszer évente változó, hatályos jogszabályi környezetnek megfelelően módosítani, változtatni az említett dokumentumokat.

A fontos feladat nyomán felvetődő kérdésekben szakmai napok keretében kívántunk segítséget nyújtani, ahol Szakértőink gyakorlati szempontok alapján mutatták be a kötelező szabályzatok elkészítésének és frissítésének szabályait.

Rendezvényünkön kiemelt figyelmet kapott a

  • számviteli politikában szabályozandó kérdések és azok hatása a beszámoló egyes elemeire;
  • az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzata;
  • az eszközök és a források értékelési szabályzata;
  • az önköltségszámítás rendjére vonatkozó belső szabályzata;
  • a pénzkezelési szabályzat
    elkészítésének rendje és lehetséges problémái.

A számviteli szabályzatok mellett az adatvédelem (GDPR) és a belső ellenőrzésre vonatkozó szabályzatok elkészítése is kiemelt fontosságú lesz ebben az évben, tekintettel a belső ellenőrzési szabályzat és belső ellenőrzési kézikönyv külön szerkesztésének kívánalmára.

Tudástárainkban – szabályzatmintáink folyamatos frissítésén túl – májusban és júniusban külön kiemelve és összegyűjtve publikáljuk a 2021-es évre frissített legfontosabb szabályzatokat és kötelező dokumentumokat.

A legfontosabb,  mintegy harminc, – 2021-es évre frissített – szabályzat máris elérhető:

 

 

 

 
Adópraxis (2021-05-21)