Főoldal Nyíl Videotár Nyíl Munkavédelem és munkaügyi ellenőrzés: gyakorlati iránymutatások a jogszabályváltozásokkal összhangban

Munkavédelem és munkaügyi ellenőrzés: gyakorlati iránymutatások a jogszabályváltozásokkal összhangban

dr. Dudás Katalin Dátum Felvétel időpontja: 2023.03.07

Lejátszási idő: 01:13:35


Több ponton változtak idén januártól a munkavédelmi törvény szabályai, de hol kell keresnünk ezeket, és mit kell tudnunk a hatálybelépésükről, illetve gyakorlati alkalmazásukról? Ne kerülje el figyelmünket, hogy a Munka Törvénykönyvébe is bekerült egy fontos módosítás az egészségkárosító kockázatokat illetően! Ezekről, valamint a munkaügyi - azaz a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági - ellenőrzések tapasztalatairól kaptunk teljes képet Dr. Dudás Katalin munkajogász előadásában.

2023-ban munkáltatóként kétségkívül nagyobb figyelmet kell fordítani a munkavédelmet érintő jogszabályváltozásokra, ezért mi is külön előadásban dolgoztuk fel e terület újdonságait munkaügyi tematikájú tanácsadói napunkon. 
Hogy csak néhány érintett szakaszt emeljünk ki a munkavédelmi törvényből: szigorodtak az üzembe helyezés feltételei, változtak a mentési tervre és a megelőzési stratégiára vonatkozó rendelkezések, de a munkavédelmi képviselőképzés és a munkavédelmi oktatás szabályozásánál is találhatunk módosításokat. Szakértőnk, Dr. Dudás Katalin munkajogász, az ELTE oktatója, aki korábban az egykori OMMF irányításában szerzett átfogó tapasztalatokat, a munkaügyi hatósági ellenőrzések tanulságairól is metsző pontosságú elemzéssel szolgált részletes összefoglalójában.