Bejelentkezés

A hazautazással kapcsolatos utazási költségtérítés 2020-ban

A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés összegét az illetékes miniszter teszi közzé minden év elején a Hivatalos Értesítő hasábjain. Idén február 13-án jelent meg a vonatkozó közlemény. Mutatjuk a számokat!

"Önköltség számítási szabályzat (2020)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86 százaléka. A felső korlát tárgyévre vonatkozó mértékét minden év január 25-ig a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben, közleményként teszik közzé.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter közleménye csütrötökön jelent meg a Hivatalos Értesítő 2020. évi 6. számában (2020. február 13.).  

A munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátja 2020-ban 38.460 forint.


(Adópraxis Szerkesztőség)

 

Adópraxis (2020-02-14)

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait. Hozzájárulása után tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen valamint bármikor kérheti adatainak helyesbítését,törlését, korlátozását.