Bejelentkezés

Pénzmosás elleni szabályzatok - minden változik, de szerencsére frissül is

A Pénzmosás Elleni Információs Iroda felügyelete alá tartozó szolgáltatók a pénzmosás elleni törvény vonatkozó szakaszával [Pmt. 33.§ (3c)] összhangban kötelesek belső szabályzatukat felülvizsgálni és szükség esetén módosítani a NAV által közzétett mintaszabályzat alapján. Tekintse meg valamennyi, 2017-es évre aktualizált pénzmosás elleni szabályzatunkat!

"Könyvvizsgálói tevékenységet végző szolgáltatók mintaszabályzata (2017)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A nevezett szolgáltatók körében történt változtatásokat az indokolja, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda  a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (Pmt.) 33. § (3a) bekezdésével összhangban felülvizsgálta a felügyelete alá tartozó szolgáltatók részére készített mintaszabályzatokat.

 

A mintaszabályzatok átdolgozása során a Pénzmosás Elleni Információs Iroda célja az egyszerűsítés, pontosabban az a célkitűzés, hogy a kötelező tartalmi elemeket magába foglaló mintaszabályzatok a szolgáltatók számára könnyebben értelmezhetőek legyenek. A felülvizsgálat során a szolgáltatók szakmai szervezeteivel folytatott egyeztetések eredményeit is figyelembe vették.

 

2017-03-18

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!