Bejelentkezés

Hulladékgazdálkodási szabályzat - környezettudatos szemetelés

A hulladékot termelő illetve hulladékgazdálkodási tevékenységeket végző vállalkozások számára elsődleges cél a hulladékképződés lehetőség szerinti megelőzése, ennek hiányában az újrahasznosítást lehetővé tevő hulladék-gazdálkodás. Az új szabályzatra vonatkozó módosítások 2017. június 23-tól hatályosak, mellékelt mintánk azonban tartalmazza a 2018. január 1-től hatályos módosításokat is. Hulladékgazdálkodási szabályzatmintánk mellett folyamatosan újul meg és aktualizálódik valamennyi, vállalkozások számára kínált iratmintánk és szabályzatunk!

"Hulladékgazdálkodási szabályzat (2017)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A hulladákgazdálkodási szabályzat célja, hogy a hulladék-gazdálkodásra vonatkozó legfontosabb jogszabályok alapján leírja a tevékenységgel összefüggő követelményeket. 
A hulladékot termelő illetve hulladékgazdálkodási tevékenységeket végzők a tevékenységük végzésekor elsősorban a hulladékgazdálkodási alapelveket kell, hogy kövessék. Ilyen alapelvek az újrahasználat elve vagy a szennyező fizet elve.
Amennyiben a hulladékképződés megelőzésére nincs lehetőség, a keletkezett hulladékot elsősorban újrahasználatra kell előkészíteni, újrafeldolgozni illetve hasznosítani. 
2017-06-14

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!