Logisztikai vezető munkaköri leírás

Feltöltve: 2021.11.19.
Utoljára módosítva: 2024.04.17.
Mintát készítette: Jogkövető szerkesztőség

A logisztikai vezető felelőssége a raktározás irányítása, ennek során a munkáltatói jogkör gyakorlása. Feladatai közé tartozik a raktári dolgozók munkaköri feladatainak és időbeosztásának kialakítása, valamint az anyagok optimális és stabil áramlásának biztosítása fuvarozási útvonalak és raktározási pontok hálózatán keresztül.

A logisztikai vezető koordinálja az erőforrások sorrendjét a projektvégrehajtás érdekében, optimalizálja a folyamatos áramlást biztosító rendszereket, és igyekszik minimalizálni a fuvarozási költségeket, az időt, valamint a tárolóhelyek foglaltságát. A nagy elosztási láncok esetében ezeket a célokat termékekre alkalmazza.

A logisztikai vezető részt vesz a reklamációk rendezésében, a minőségi és mennyiségi kifogások kezelésében a szállítóval vagy a vevővel. Gondoskodik a szervezeti működési szabályzatban rögzített adatszolgáltatási és ellenőrzési feladatok ellátásáról, valamint felelős a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatásért.

A logisztikai vezető felelős a raktári készletekért, az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséért, a raktár biztonságos üzemeltetéséért. Ellenőrzi a szállítóktól érkező dokumentációt, a kirakás szakszerűségét, a beérkező áru minőségét és mennyiségét, valamint végzi az átvett áru azonosítását. Jelzi az esetleges adateltéréseket a műszakvezetőnek, és ellenőrzi a raklapok minőségét, állapotát.

A munkakör betöltésének képzettségi feltételei közé tartozik a kereskedelmi főiskolai végzettség vagy 5 éves raktári gyakorlat és felsőfokú raktár gazdálkodási szaktanfolyam. Előnyt jelent a raktározás területén szerzett több éves gyakorlat.

Letölthető logisztikai vezető munkaköri leírás minta. Egyéb szerződések és szabályzatok a tudástárban.