*Korlátolt felelősségű társaság társasági szerződése (2024 január)

Feltöltve: 2021.11.19.
Utoljára módosítva: 2024.01.19.
Mintát készítette: dr. Závotka Zsolt

2024. január 01. napjától kezdődően ha a cégbejegyzési, vagy változásbejegyzési eljárásban a korlátolt felelősségű társaság szerződésmintát alkalmaz, a létesítő okiratot elektronikus nyomtatványon kell készíteni. A nyomtatvány előállításához szükséges követelményeket a céginformációs szolgálat a honlapján teszi közzé. Ez a cég- és változásbejegyzési programok üzemeltetői részére kötelezettséget ír elő, amennyiben a számítógépes alkalmazásnak lehetővé kell tennie a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006.(V.18.) IM rendelet (CVhr.) 6. és 7. számú mellékleteit képező „korlátolt felelősségű társaság társasági szerződése”, valamint az „egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság alapító okirata” XML formátumba alakítását.

A nyomtatványkitöltő programban kitöltött XML formátumú szerződésmintát a Céginformációs Szolgálat honlapjára fel kell tölteni. 

A feltöltést követően összeállításra kerül a Céginformációs Szolgálat záradékával ellátott PDF formátumú szerződésminta, amely letölthető és a tagok általi elektronikus aláírást követően – a cégeljárás e-aktába helyezve - benyújtható az illetékes cégbíróságra.

Amennyiben az elektronikus aláírás feltételei nem biztosítottak, a kitöltött minta továbbra is kinyomtatható és a felek által kézzel aláírható lehet. Ebben az esetben az aláírt papíralapú szerződésmintát kell a jogi képviselőnek elektronikus okirattá alakítania és csatolnia mellékletként a cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelemhez.”

Kapcsolódó jogszabályok (2)

11/2023. (VII. 20.) IM rendelet 21/2006. (V. 18.) IM rendelet
Korlátolt felelősségű társaság társasági szerződése minta