Felszolgáló munkaköri leírás

Feltöltve: 2021.11.19.
Utoljára módosítva: 2024.07.08.
Mintát készítette: Jogkövető szerkesztőség

A felszolgáló feladatai közé tartozik az ételek ajánlása vendégeknek, figyelembe véve az étkezési időket és vendégek fogyasztási szokásait. Szakszerűen végzi a felszolgálási tevékenységet az előírt szakmai és erkölcsi követelményeknek megfelelően. Felelős a higiénikus felszolgálásért, és mindenkor kanalat, villát, csipeszt használ tálaláskor, betartva a higiéniai, balesetvédelmi, tűzmegelőzési és környezetvédelmi szabályokat.
A felszolgáló gondoskodik a gépek és berendezések előírt használatáról és kezeléséről. Irányítja a beosztottak munkáját és kezeli a számla készítést és fizettetést. Alkalmazza az elszámoltatás alapelveit és figyelembe veszi az elszámoláshoz kapcsolódó felelősséget, mindeközben kiemelt figyelmet fordít a tisztaságra.

Felszolgáló munkaköri leírás