Büfés munkaköri leírás
A büfés felelős a gyorsétkeztetési üzletekben forgalmazott ételek és italok elkészítéséért, kiszolgálásáért és előkészítéséért. Feladatai közé tartozik a gépek és berendezések kezelése és tisztán tartása, valamint a pénztárgép kezelése és számlaadás.
A büfés mindezen felül részt vesz az egység adminisztrációs munkáiban, leltározásában, árubeszerzésében és áruátvételében. Végzi továbbá a raktározást, tárolást és a termelést, betartva a közegészségügyi szabályokat. Ismeri és alkalmazza az ételek és italok elkészítéséhez szükséges alapanyagok tulajdonságait és összetételét.
A büfés feladatai közé tartozik továbbá a vendégek udvarias kiszolgálása, a magas színvonalú kiszolgálás biztosítása, valamint a higiénikus kiszolgálás felelőssége. Fontos számára az értékesítési szabályok betartása, valamint az ételek, italok és dohányáruk szakszerű kiszolgálása.