Bárpultos munkaköri leírás
A bárpultos felelős a bárpult mögötti tevékenységekért, beleértve az italok elkészítését, kiszolgálását és szükség szerinti felszolgálását. Feladatai közé tartozik az előkészítés, árut beszerzése és készletezése, valamint a bár műszaki berendezéseinek szakszerű kezelése. Fontos, hogy betartsa a hatósági előírásokat, megfeleleőn fogadja a vendégeket, vegye fel rendeléseiket, és készítse el a rendelt italokat. A bárpultos emellett pénzt kezel, és elvégzi a zárási munkálatokat, beleértve a pult és a felszerelések tisztítását is.
A bárpultosnak racionálisan kell szerveznie munkáját, fontos, hogy folyamatosan fejlessze és alkalmazza az elsajátított ismereteit. Ismernie kell a nemzetközi elvárásokat és ezek szerint kell végeznie munkáját. Széleskörű italismerettel kell rendelkeznie, ismernie és alkalmaznia kell a bárdiplomácia, az etikett és protokoll szabályait. Munkájának és megjelenésének natkozó, könnyednek, elegánsnak, szakszerűnek és kulturáltnak kell lennie, és be kell tartania a speciális higiénés előírásokat.